18. helmikuuta 2013

Takka ja leivinuuni

Nukkiskurssilla eräs kurssilainen askaroi leivinuunin pahvilaatikosta ja ilmakuivuvasta massasta. Siitäpä sain kipinän tehdä itsekin uunin. Pohdiskelin, että styroksista voisi olla paras kaiverrella hyvät muodot, koska inhoan pahvin kanssa työskentelyä. En osaa leikata suoraan mitään. Vein roskia ja kappas, siellähän olikin styroksipaloja. Dyykkasin kaikki mihin yletin ja eiku askarteleen!


Leikkasin katkoteräveitsellä sopivia paloja ja liimasin ne yhteen rungoksi.Takka


Tein takkaan rappauksen niin, että levitin reippaasti liimaa joka paikkaan ja päälle kaapista löytynyttä vanhentunutta korppujauhoa. Sitten suihkutettavaa mattalakkaa kiinnittämään jauhot. 

Liimasin koristekuvion (tehty ilmakuivuvasta massasta muotilla)  ja maalasin valkoiseksi koko homman.  Pohjana on mustaksi maalattu pahvi. Sitten vähän mustaa töhryä noeksi seinille...  Kaiversin pohjaan tilan led-kynttilälle, sellaiselle vilkkuvalle. "Tulen" saa päälle je pois pohjan katkaisijasta. Lopuksi vielä puut pesään ja valmis!


Leivinuuni


Tein ilmakuivuvasta tiilen värisestä massasta tiilipaloja, viivaimella sai kätsysti leikattua palat sopivaksi.  Leivinuunin mallia selailin muiden blogeista ja mieleinen malli oli esmes  Jormalla.


Hellan osasia kuivumassa maalauksen jälkeen. Leikkasin luukut pahvista, paitsi tulipesän luukkuun tein  pahvista vain reunukset ja pleksistä lasin, jota vähän töhrin mustalla akryylimaalilla. Maalasin myös tulipesän sisäpuolen mustaksi. Osittain muurattu. On tainnut olla muurarilla vähän huono päivä, heehehe. Luukutkin on paikallaan. Olisi pitänyt upottaa tiilien sekaan nuo kaikki luukut mutta laiskotti ja lätkäsin päälle vaan. Menee kai se noinkin.Yläosan liimaus...
Tiimarin cocktailtikut 
muuttuvat rautapalkeiksi. 
Tadaa!
Nyt hella jää odottelemaan jatkotoimenpiteitä, kun muut hommat painaa päälle...


Ja eihän tämä mahdu mun talooni, murrrrr. Vien äidille. 

Ei kommentteja: