19. helmikuuta 2013

Nukkekoti Lindberg alkutekijöissään

Nukkekoti on vieläkin osasissa kurssin hyllyllä... 
Mutta ihan pian se on valmis! Tai siis pystyssä. 
Kun ei itse taloa voi esitellä, niin ainakin tarvikkeita ja osia :)

Tässä niitä bilteman sytyketikkuja, jotka on jo tullut mainittua moneen kertaan.  Ei näillä kyllä yhtään mitään saa sytytettyä, mutta askarteluun käyvät vallan mainiosti! 
Tikut on halpoja, olikohan se 6 euroa viiden kilon säkki, ja näistä voi rakennella vaikka mitä. Odottelen vain, koska biltema muuttaa nimen sytyketikusta askartelutikuksi :) Olohuoneen ja eteisaulan väliin tulee tälläiset lasiset pariovet. 
Tein nämä pleksistä ja rimasta. Nupit puuttuu vielä. 


Sisäovet. Tein nämä -arvaapa mistä? KYLLÄ!  Bilteman sytyketikuista :)  
Ja koristelistaa reunoihin. Olipa muuten hirveä homma, kaikki listat piti sahata jiiriin ja noiden minimaalisten saranoiden vasaroiminen vasta hauskaa olikin. En olisi ehkä ryhtynyt tekemään itse, jos olisin arvannut kuinka aikaa viepää hommaa on. Minä kun teen AINA ensin väärin, sitten puran ja uusiksi... Mutta ei miniharrastuksessa työtunteja lasketa!


Bilteman tikuista tehtyä lattiaa. Nämä nappasinkin jo pois, kun haluan sittenkin tehdä joka huoneeseen erilaiset lattiat. Luulen, että lattiat pystyy hyvin tekemään sittenkin kun talo on jo kasassa. Muut pinnat kannattaa päällystää ennen kokoamista. Alakuvassa on talon väliseinät tapiseerattuina, odottavat ovien kiinnitystä ja karmeja. 
Keskeneräiset etuovet. Vasemmanpuoleinen on ulkopuoli ja oikeanpuoleinen sisäpuoli.  Ulko-oven olen ostanut, halusin tuollaisen koristeellisen enkä viitsinyt alkaa väkertämään itse noin monimutkaista, kun taitoni puutöissä ovat vielä aika alkeelliset. 


Mutta löysinpäs yhden kuvan, ihan ekasella kurssikerralla kasattiin talon osaset maalarinteipillä yhteen, jotta pystyi vähän hahmottamaan millainen tönö on. Talopaketti oli siis ihan tälläinen runko, valmiiksi leikatut seinät, katot, ovi- ja ikkuna-aukot. Seinissä ja lattioissa on urat, joihin osat työnnetään ja liimataan kiinni sitten kun kaikki on päällystetty.

2 kommenttia:

Heidi kirjoitti...

Hieno tulee talosta kyllä ja ihanoita minitapetteja seinissä! Olet kyllä aikas taitava tekemään noita juttuja:)

Unknown kirjoitti...

Kiitos :)