18. helmikuuta 2013

Ahtin Liiteri


Olisin halunnut rakentaa tulevaan Linbergin lukaaliin liiterin ja verstaan. (Ja ruokakellarin ja...) mutta en saanut niitä mitenkään järkevästi ängettyä taloon. Eräänä päivänä kivasti sopivan kokoinen  harmaa avainlaatikko tippui lattialle, kansi meni mäsäksi, ja keksin rakentaa liiteri-roomboxin laatikkoon. Ajatuksena oli tehdä samanlainen kun lapsuudenkotonani oli, mutta ei siitä ny ihan näköistä tullut... Annoin boksin lahjaksi isälleni, joka asuu lapsuudenkodissani edelleen. Tässäpä loota on etulasia vaille valmis.

Tässä ovat maitopurkit, tissikalenteri ja puunkantoteline 
puineen liimauksen jälkeen kuivumassa.  
Työskentelytilanani on keittiön sivupöydät, niinku kuvasta voi arvata :) 

Lähikuvaa oikeasta nurkasta:
kirves pölkyssä ja saha on ostokamaa,
kalenteri printattu ja helmillä "kiinnitetty".


Paperiteline seinällä on hajonneen korjausteipin sisältä se teippirulla! Nukkisharrastajat on kuulemma niitä, jotka noukkii pihaltakin kaikki roskat taskuunsa.  "tästä voi ehkä tehdä jotain" :) Ja hajottaa kaiken tavaran osiin -täytyy tarkistaa mitä tämä laite on syönyt, josko sieltä löytyisi joku mielenkiintoinen osa... Tissikalenteriin tulostin netistä kuvia, rei'itin yläosan ja pujotin tosi ohutta rautalankaa .
Laitoin väliin hammastikun, että rautalanka jäisi pyöreästi tuollaiseksi niinku kalentereissa on. Isäni puuhastelee pellettilämmityksen kanssa, joten tein myös pöydälle pellettikirjasen :) Kahvikuppiin laitoin sisälle kahviksi vähän erikeeperiä ja sen kuivuttua maalasin ruskealla akryylivärillä. Kynä on vuoltu hammastikusta ja maalattu, huonekalut ja työkalut ostokamaa mutta maalaamalla vähän tuunattu aidommiksi/vanhoiksi. 
Valothan täytyy tietenkin olla! Hajotin led-kynttilää sen verran että sain lampun ja johdon kiskottua esiin. Porasin kattoon reiän,  josta pujotin lampun roikkumaan liiteriin ja rakensin bilteman sytyketikuista kotelon (=savupiippu) paristopesälle. Tai mikä lie sen oikea nimi.
Valoon saa siten vaihdettua paristot ja lampunkin! Ei tartte pimeässä rakennella... :) 

Hylly (bilteman sytyke) ja sen päällä olevat tavarat on itse tehtyjä: tärpättipullo on ruiskun suuosa akryyleilla maalattuna, tela rautalankaa ja pumpulia. Maalipensseliin tein karvaosan mustasta rullalangasta, varren jätskitikusta vuolemalla ja foliota on kiiltävä osa.
Ämpäri on joku korkki. Talouspapru ja hiomapaperi ihan "oikeita", värikartat tulostettu. 
Hiekoitusastia lapioineen  tuunattuja, maalilla ja maalatulla koristehileellä.
Puukopan tein  ohuesta rimasta, aamulehti ja maitotölkit printattu. 

Lattiassa on märkiä läiskiä, lakalla tehtyjä.
Märillä saappailla on just joku lompsinyt puita hakemaan :)

Hiiri kurkistaa roskiksen takaa ;)  Lattia on bilteman sytyketikuista tehty.
Vuolin vähän tikkujen reunoja, maalasin harmaalla ja töpöttelin vielä vähän ruskeata, 

että sain kulunutta ja likaantunutta efektiä lankkuihin.


Tässä vähän meiän keittiön taravoita kuvassa tuon boksin koon hahmottamiseksi. Nukkekotia rakennan 1:12 koossa, jotain samaa kokoluokkaa suurinpiirtein tämäkin on. 
En paljon mittaillut, kunhan tein silmämääräisesti, mikä kivalta näyttää - meiningillä :)

Viimeiseksi maalasin savupiipun, leikkasin pleksistä etulasin ja ruuvasin kiinni saranoilla. Laatikon saa auki jos haluaa lähemmin tarkastella tai tehdä vaikka muutoksia. Kiinnitin kaikki tavarat pikku tipalla liimaa niin, että ne pysyvät paikallaan mutta saa helposti irtikin.

 Alunperin minulla oli suureellisena ajatuksena tehdä myös Ahtin näköinen nukke (ihan niinku osaisinkin) mutta, onneksi, tänne mitään nukkea enää mahdu. Ja oikeastaan itse kyllä tykkäänkin melkein enemmän nukettomista bokseista ja taloista, kun nuket on usein niin epäaitoja ja jäykkiä että vähän niinku pilaavat kokonaisuuden! Täytyy toivoa, että kun joskus hamassa tulevaisuudessa saan taloni valmiiksi, kotiin ja sisutusvaiheeseen, keksin myös miten saisi tosi aidon näköisen asukkaan. Tai sitten täytyy heittäytyä ihan nalle-linjalle. 

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

ihanoita ovat!

Anonyymi kirjoitti...

ihanoita

elina. kirjoitti...

VAU! Sä kyllä osaat.

Anonyymi kirjoitti...

Siistejä! T.Elmer mummolasta:DD