6. huhtikuuta 2013

Talo tuli kotiin!

Jee! Talo matkusti takapenkillä kotiin kurssilta. Vihdoin ja viimein! Yli kymmenen vuoden haaveilun ja vajaan vuoden kurssilla pakertamisen jälkeen sain omalle paikalleen tönön.Tällänen se oli ensin. Olin suunnitellut, että vinttiin tulee lastenhuone, keskikerrokseen lukuhuone, olkkari ja kylppäri ja alakertaan eteinen, keittiö ja makkari. Roudasin talon paikoilleen sitä varten ostetun lipaston päälle ja aloin innoissani sovittelemaan huonekaluja. Kyllä meinas tulla pari ärräpäätä kun huomasin ettei suurin osa mun ihanoista taravoista mahu! AaaarGGhhh!!! Huoneet on tosi kapeita ja syviä. Jos olisin laittanut makkariin parisängyn, sinne ei olisi mahtunut yhtään mitään muuta. Kaiken lisäksi alko nokka vuotamaan allergiseen tapaan kun tuusasin, lastulevyn tai maalin hajuko sen aiheutti. Panikoin, että näinkö oon sitten allerginen talolle jota on väsätty kauan ja rahaakin siihen on jo uponnut aika paljon. Maalasin katon heti ja koitan kaikki muutkin pinnat päälystää nopsaan, jotta lakkaisi levy haisemasta, mutta ei sen ekan illan jälkeen ole samaa reaktiota tullutkaan onneksi. Huh.

Sitten taas pohdin ja siirtelin huonekaluja. Lopulta päätin vaihtaa makkarin ja lastenhuoneen paikkoja. Revin irti tapetit ja laitoin uudet. Nyt on taas hyvä mieli :)Ihan keskenhän tämä nyt vielä on: kaikki listat ja ovenkarmit puuttuu, yhden huoneen tapetointi on kesken. Katto on väliaikaismaalissa, jonkunlaiset kattotiilet siihen tulee. Rappuset on tekemättä ja etuovet vaiheessa... Hommaa riittää vielä. Kunpa saisi nopeasti siustamisvaiheeseen! Niinjoo. Kolmen huoneen lattia puuttuu. Vintille ajattelin tehdä valkean lautalattian, mutta millainen lattia lastenhuoneeseen? Entä yläkerran "lukuhuoneeseen" ? Olisko ideoita? 


Veskistä tulee varmaan tosi kiva. Näyttää aika aidolta!Keittiöön ei mahdu paljoa mitään. Nyyh. 


Lastenhuoneeseen tulee raidallinen tapetti. Urakoitsija lähti kahveelle :)2 kommenttia:

Elisa arjen ihmemaassa. kirjoitti...

Täällä kohtalotoveri, liian pienen keittiön omistaja. Toisaalta, kompromissit voi olla joskus niitä parhaita ratkaisuja :)

Satsu kirjoitti...

Hei ! Kivaa täältäkin löytyy yksi aurinkoinen talo ! :) ehdottomasti liityn lukijaksi.. itselläni oli samat pähkäilyt aluksi että kuinka saan sisustusta ajankuluttua toteutettua.. sisustus vielä aivan alkuvaideissa. Itse tein alakertaan eteisen, olohuoneen ja kylppärin, toiseen kerrokseen ajattelin keittiön ja lastenhuoneen ja vintti jaetaan 3 osaan, työhuone, makuuhuone ja kodinhoitohuone...ehkä sauna. riippuu tilasta :) omaa projektiani voi seurata osoitteesta: http://pikkunapraysta.blogspot.fi/