9. huhtikuuta 2014

Ministäjän tarpeelliset työkalut

Miniaskartelussa tarvitaan monenlaisia työkaluja. 
Tässä esittelen mitä itse käytän usein.  


Vasemmalta oikealle:

 Liimat. Tacky glue tosi hyvä liima melkein mihin vain askarteluun. Decorator glue on näppärä mömmöliima, jolla kappaleet kiinnittyvät heti, mutta liiman kuivuminen kestää kauan ja saumasta tulee venyvä. Kuumaliimapistooli on kätevä moneen menoon. Kuvasta puuttuu pikaliima sekä puuliima/yleisliima (erikeeper tms).  

Listasakset (en ole varma oikeaa nimeä, itse nimitän jiirisaksiksi). Ohutta listaa saa napsastua nätisti poikki. Paksumpaa, kuten bilteman tikkua, ainakaan nämä omani eivät suostu leikkaamaan suoraan. Leikkausjäljestä tulee aina hieman viisto. 

Pihdit, sivuleikkurit, mattopuukko, pikkusakset, viivotin, pinsetit.

Askartelusaha ja jiirilaatikko. Näillä saa hienosti leikattua kauniisti suoraan tai 90 asteen kulmaan listat, biltematikut ja kovan muovin. 

Kynsiviilat hiontaan, eri käteviä! Kuvan viila on isoa mallia, pienet ovat parempia. 


Tässä vielä puristimia, isompia puuaskarteluun ja pyykkipojat paperiaskarteluun. Pienimmät pyykkipojat ovat näppäriä printtien kanssa, jos sattuu olemaan sellaista liimaa joka ei heti kuivu tai jos askartelee pahvista.

Lisäksi tarvitaan lyijykynä, permanent-tusseja, akryylimaaleja sekä kunnolliset siveltimet. Liian pehmeillä tai kovilla siveltimillä ei saa maalattua kauniisti.

Kaikenmoista materiaalia ja tarviketta nukkistelija "tarvitsee" loputtomia määriä, 
kuten seuraavasta kuvasta käy ilmi... 
  
 Tämä on minun vaatekaappini. 
(On siellä vaatteitakin neljällä hyllyllä).

Ei kommentteja: