10. huhtikuuta 2014

Parveke ja muuta mukavaa!


Sain ystävältä rikkinäisen nukkekodin etuoven. Irrotin siitä parvekkeen sekä ikkunat ja liimasin omaan talooni! Ruusuköynnös miettii vielä kasvukohtaansa...


Makkarin pikkupöytä on kivinen pieni rasia, jonka maalasin spraymaalilla.



Vasemmalla pieni merenneito-patsas, matkamuisto Tanskasta. Irrotin sen kivestä ja maalasin. Lattialla on levällään vapputavarat, Talon äitee on kaivanut ne esille jo valmiiksi!


Uusi matkalaukku on printti.

Äidin työhuoneessa on uusi matto, jonka virkkasin ihanasta väriä vaihtavasta langasta. 

Olen tehnyt monenlaisia laatikoita, jotka ovat nyt lipastossa odottelemassa parempaa paikkaa.


Kylppäriin on ilmestynyt paljon uutta. Suihkukaapin rakensin pleksistä, pahvista ja muovisesta tabletista. kuumaliimalla sai hyvin kiinnitettyä toisiinsa osat. Tanko on grillitikkua ja suihkuverho siirtokalvolle tulostettu tapettikuvio jonka silitin puuvillakankaaseen. Kaikki hyllyihin kuuluvat tavarat lojuvat pitkin ja poikin lattioilla vielä, en tykkää yhtään esineiden asettelusta nukkikseen. Tekisin vain lisää ja lisää ja toivoisin että kaikki vaan itsestään siirtyisivät hienosti paikoilleen taloon :)  

Valot on jo melkein joka huoneessa! 
Sähköjohdot on rumasti joka puolella, yritän keksiä jonkin jemmausratkaisun. 


Kokonaisnäkymää ulkoa päin päivällä ja illalla :)





9. huhtikuuta 2014

Ministäjän tarpeelliset työkalut

Miniaskartelussa tarvitaan monenlaisia työkaluja. 
Tässä esittelen mitä itse käytän usein.  


Vasemmalta oikealle:

 Liimat. Tacky glue tosi hyvä liima melkein mihin vain askarteluun. Decorator glue on näppärä mömmöliima, jolla kappaleet kiinnittyvät heti, mutta liiman kuivuminen kestää kauan ja saumasta tulee venyvä. Kuumaliimapistooli on kätevä moneen menoon. Kuvasta puuttuu pikaliima sekä puuliima/yleisliima (erikeeper tms).  

Listasakset (en ole varma oikeaa nimeä, itse nimitän jiirisaksiksi). Ohutta listaa saa napsastua nätisti poikki. Paksumpaa, kuten bilteman tikkua, ainakaan nämä omani eivät suostu leikkaamaan suoraan. Leikkausjäljestä tulee aina hieman viisto. 

Pihdit, sivuleikkurit, mattopuukko, pikkusakset, viivotin, pinsetit.

Askartelusaha ja jiirilaatikko. Näillä saa hienosti leikattua kauniisti suoraan tai 90 asteen kulmaan listat, biltematikut ja kovan muovin. 

Kynsiviilat hiontaan, eri käteviä! Kuvan viila on isoa mallia, pienet ovat parempia. 


Tässä vielä puristimia, isompia puuaskarteluun ja pyykkipojat paperiaskarteluun. Pienimmät pyykkipojat ovat näppäriä printtien kanssa, jos sattuu olemaan sellaista liimaa joka ei heti kuivu tai jos askartelee pahvista.

Lisäksi tarvitaan lyijykynä, permanent-tusseja, akryylimaaleja sekä kunnolliset siveltimet. Liian pehmeillä tai kovilla siveltimillä ei saa maalattua kauniisti.

Kaikenmoista materiaalia ja tarviketta nukkistelija "tarvitsee" loputtomia määriä, 
kuten seuraavasta kuvasta käy ilmi... 
  
 Tämä on minun vaatekaappini. 
(On siellä vaatteitakin neljällä hyllyllä).